בדיקת מהירות אתר – הכלי להאצת קידום האתר שלך

אחד הדברים החשובים ביותר בכל אתר הוא מהירות הגלישה בו. אנו חיים בעידן שבו לאנשים אין סבלנות. הם רוצים הכול כאן ועכשיו וכל בזבוז זמן שלהם, אפילו אם מדובר בכמה שניות שלמות של טעינת כל עמוד באתר שלכם, זה עשוי להתברר כאכזבה גדולה של הקהל מהאתר שלכם ומהמותג שלכם והם פשוט יעברו הלאה. מלבד העובדה שזה חשוב מאוד לקידום האורגני של האתר שלכם הרי שזה גם חשוב באמת לשביעות הרצון של הגולשים באתר שלכם ולעובדה שפגיעה בחוויית הגלישה שלהם פוגעת בסיכוי שלכם להרוויח עוד לקוחות.

מה עשוי להשפיע על מהירות האתר שלנו?

  • מבנה האתר – מבנה מסובך ומבולגן של האתר עשוי להאט משמעותית את זמני הטעינה שלו ושל העמודים בו. מערכות תוכן מתקדמות כמו וורדפרס למשל בנויות בצורה מסודרת ומובנית לשיפור חוויית המשתמש באתר, כולל אפשרות להתקין תוספים לביצוע שיפורים למהירות הטעינה של האתר.
  • אחסון – אחד הגורמים המשפיעים ביותר על המהירות הגלישה באתר שלנו הוא האחסון שלנו. ישנם אחסונים יותר טובים ופחות טובים. אחסונים רחוקים יותר לרוב יציעו גלישה איטית יותר באתר שלכם. בהתאם גם לסוג החבילה ולמשאבים המוקצעים לאתר שלכם מהירות האתר תוכל להיות מושפעת.
  • זכרון מטמון – או CACHE אם תרצו. מדובר בקבצים שנשמרים על המחשב והאחסון כדי לטעון את האתר בצורה מהירות יותר בביקור הבא, כביכול כתצוגת מחשב ולא אינטרנט. לעתים עומס בזיכרון המטמון עשוי להאט גם הוא את האתר.
  • תמונות ומשקל כבד – בהתאם לגודל האחסון שבו נמצא האתר שלכם המקום שלכם באחסון יכול להיגמר או להיות קרוב למיצוי ולכן הגלישה תואט ולעתים אף תיעצר. הפחתת משקל התמונות באתר ובכלל הפחתתה של קבצי המדיה והקבצים הכבדים בשרת שלכם יסייעו לכם למהר את הגלישה באתר.
  • סקריפטים – גם התקנה של סקריפטים מרובים באתר שלכם עשויים להאט את הגלישה באתר. היעזרו בכלים נפוצים כדי לוודא אילו סקריפטים מאיטים את האתר שלכם יתר על המידה.
  • ועוד…

באילו כלים ניתן להשתמש כדי לבדוק את מהירות האתר?

כלים מסוימים יכולים לעזור לנו לבדוק את המהירות האתר וכן אילו פעולות נוכל לבצע כדי לשפר ולשדרג את מהירות האתר. כלי כמו PAGESPEED של גוגל הוא אחד הכלים הנפוצים והטובים ביותר בנושא זה. הכלי נותן לכם ציון בין 0 ל-100 כאשר הציון הוא טוב יותר ככל שהוא מתקרב ל100. בין היתר הכלי מציג מספר נתונים חשובים אודות נקודת התוכן הראשונה והאחרונה של האתר ונתונים חשובים אחרים.

כלי נהדר נוסף הוא PINGDOM שגם הוא מאפשר כמובן לבדוק את מהירות האתר שלכם ובחשבון בתשלום יכול גם לנטר זמינות ומשתמשים שנמצאים בזמן אמת באתר. פינגדום מציע לנו מידע נוסף מעבר למה שמציע לנו הכלי של גוגל וכן אפילו את משקל סוגי התכנים והמדיה באתר שלנו.

רוצים שאיש מקצוע מנוסה ישפר את מהירות האתר שלכם?

לדעת אילו פרמטרים משפיעים על מהירות האתר שלכם זה דבר אחד אולם לבצע את התיקונים באתר ובשרת בפועל זו כבר עבודה שיכולה לדרוש גם זמן וגם ידע טכני. במידה ואתם רוצים לקדם את מהירות האתר שלכם או לקבל דוח מפורט על הדברים הפוגעים במהירות האתר שלכם אני אשמח לספק לכם את השירות המקצועי הזה. צרו עמי קשר באתר או בטלפון ואשמח לעמוד לשירותכם. ב99% מהמקרים אני מצליח לשפר משמעותית את מהירות האתר. בעוד בעלי אתרים רבים מזניחים את מהירות האתר שלכם, אתם יכולים ליהנות מיתרון חשוב על פני המתחרים שלכם ולשדרג משמעותית את מהירות הגלישה באתר שלכם.

שאלות תשובות בנושא בדיקת מהירות אתר:

שאלה: מה נחשב למהירות טעינה טוב?

תשובה: שאלה יפה. בדרך כלל עד 2-2 וחצי שניות זמן טעינה של העמוד נחשב לטוב. ישנם אתרים פחות כבדים שיכולים להיטען אפילו מהר יותר עם עבודה טובה בשיפור מהירות האתר ושרת אחסון איכותי.

שאלה: האם יש הבדל בין מהירות האתר בדסקטופ למהירות הטעינה של האתר במובייל?

תשובה: כן. כאשר מבצעים שיפור למהירות האתר צריך לקחת בחשבון לשפר את המהירות של שניהם.

שאלה: האם הכלים לשיפור מהירות האתר הם חינמיים?

תשובה: ישנם כלים חינמיים כמו GOOGLE PAGE SPEED למשל שיכולים לעזור לכם לאבחן את מהירות האתר ולקבל טיפים מה לעשות כדי לשפר את מהירות האתר. במידה ואתם לא יודעים לבצע את העבודה בעצמכם תוכלו לשלם למתכנת או איש מקצוע מנוסה שיבצע את העבודה עבורכם.